Goede voornemens? Goede Tools! 

Allereerst, de beste wensen voor het nieuwe jaar! Alle feestdagen zijn weer achter de rug en het nieuwe jaar is weer begonnen. Dit is natuurlijk de tijd van goede voornemens. Wat zijn jouw goede zakelijke voornemens dit jaar? GoedGepickt kan jou misschien zelfs wel helpen met verschillende handige functies. Heb jij al weleens op de Tools pagina gekeken? In deze blog vind je een kort overzicht van de handige functies die je op de GoedGepickt Tools pagina kunt vinden. 

Tools

Vanuit het menu (de blauwe balk) werk je natuurlijk altijd al bijvoorbeeld je bestellingen af en waarschijnlijk heb je ook af en toe een rapport nodig. Wij hebben echter ook een Tools pagina van waar je veel handige dingen kunt doen en controleren. Het is een goed voornemen om af en toe een check te doen, vertrouwen is goed, controleren is beter!  

Producten toevoegen en exporteren

Met een simpele Excel Bestand kun je in bulk een hoop producten ineens in GoedGepickt toevoegen. Ook kun je handmatig een enkel product toevoegen, of juist andersom een Excel lijst van alle producten in GoedGepickt inclusief actuele voorraadstand genereren. Deze laatste kan zeker handig zijn in deze tijd van het jaar. 

Voorraadmutatie geschiedenis

Wil je inzicht krijgen in alle mutaties die met voorraad te maken hebben? Dat kan met dit rapport. Je ziet precies welke mutaties zijn gedaan, door wie en wanneer. Op deze manier kun je bijna geen voorraad afwijkingen meer tegenkomen!

Check, check, dubbelcheck

Daarnaast kun je op de Tools pagina verschillende rapporten vinden om dubbele product barcodes op te sporen, EAN / SKU conflicten te weergeven, producten zonder voorraadbeheer of locatie in te zien, uit te vinden welke producten waarschuwingen van lege velden bevat. Al deze checks kunnen fouten in de voorraadbeheer of het picken van bestellingen veroorzaken, welke we met GoedGepickt juist willen voorkomen. Daarom raden we aan eens in de zoveel tijd een keer bij deze Tools te kijken of alles nog juist in het systeem staan. 

Afgeronde bestellingen met ongepickte producten

Een heel belangrijk rapport om te checken is de afgeronde bestellingen met ongepickte producten. Wanneer je namelijk bestellingen afrond zonder producten te picken, dan blijft de voorraad voor deze bestelling gereserveerd. Het zou dus in theorie zo kunnen zijn dat er een bestelling in backorder komt, terwijl de producten nog gewoon op de plank liggen. Daarom is het zo belangrijk om producten in een bestelling gepickt te hebben voor je de bestelling afrondt, of de bestelling op de juiste manier te annuleren wanneer het niet meer verzonden hoeft te worden. 

Heb je nog vragen over de Tools of over GoedGepickt zelf?

Wij helpen je altijd graag telefonisch of per mail via info@goedgepickt.nl. Heb je daarnaast ook al op onze helppagina gekeken? Hier staat heel veel informatie op: help.goedgepickt.nl. Ben je nog geen klant van GoedGepickt? Wij vertellen je graag meer in een gratis en vrijblijvende demo! Kies via deze link direct een datum voor jouw demo.