fbpx

WooCommerce koppelen aan GoedGepickt

Dit is een handleiding voor het opzetten van een koppeling tussen WooCommerce & GoedGepickt. De koppeling zorgt er voor dat je bestellingen automatisch worden geïmporteerd, zonder dat je er handmatig iets voor hoeft te doen. We zorgen daarbij ook dat je voorraad altijd up to date blijft.

Standaard halen we elke 5-10 minuten de bestellingen op uit je webshop. Mocht je ook (automatisch) de webhooks ingesteld hebben staan, dan worden je bestellingen realtime in GoedGepickt geplaatst. Hierdoor kan je zelfs op het laatste moment nog snel je bestellingen picken.

Features

Bestellingen & producten uit WooCommerce kunnen automatisch worden geïmporteerd naar GoedGepickt waarbij direct de voorraad wordt bijgewerkt en er een pick opdracht wordt gegeneerd.

Producten importeren
Alle producten met een SKU worden geïmporteerd in GoedGepickt of gematcht aan een bestaand product. Bij een nieuw product wordt direct de voorraad ingeladen.

Bestellingen importeren
De bestellingen van WooCommerce worden geïmporteerd tot 1 jaar terug worden. Alle afgeronde bestellingen, worden als afgerond in GoedGepickt geplaatst en alle openstaande / te verwerken bestellingen worden als te verwerken ingeladen. De klantgegevens (factuur- en verzendgegevens) worden hierbij ook opgeslagen.

Verzendvoorkeur importeren
Een bestellingen die bijvoorbeeld met de MyParcel-plug-in al een verzendvoorkeur heeft gekregen door de klant, wordt direct doorgestuurd naar GoedGepickt. Dit is Pakjegemak-ready! 🙂

Bestelling status afronden
Bestelling in GoedGepickt verwerkt? Dan verwerken wij deze ook direct voor je in WooCommerce… automatisch! Hierdoor blijft je WooCommerce omgeving netjes bijgewerkt.

Voorraad bijwerken & synchroniseren
Is er via een ander kanaal een product verkocht? Dan wordt deze ook direct bijgewerkt in WooCommerce. Tevens doen we ’s nachts ook voor de zekerheid nog een keer controleren of de voorraad van je webshop nog in orde is.

Aan de slag!

Via onderstaande stappen kan je WooCommerce instellen op GoedGepickt. Hiervoor is geen technische kennis vereist.

Als je wilt koppelen met WooCommerce dien je een WooCommerce consumer key en consumer secret in je webwinkel aan te maken.

Stap 1

Ga naar de WooCommerce instellingen en klik op het tabblad Geavanceerd (Advanced).

Stap 2

Ga vervolgens naar het tabblad REST API en klik op “Sleutel toevoegen” (Add key) om nieuwe sleutels toe te voegen.

Stap 3

Geef een Beschrijving van de sleutel op zodat je later weet dat je de sleutel hebt aangemaakt voor GoedGepickt. Wil je eerst testen? Kies dan bij de rechten (permissions) voor Read.. dan wordt er nooit iets in je webshop bijgewerkt. Wil je wel je voorraad & bestelstatus bij laten werken? Dan kies je voor Read/Write. Klik vervolgens op Genereer API.

Stap 4

De Klantsleutel (consumer key) en Klantgeheim (consumer secret) worden gegenereerd en getoond. Kopieer en bewaar ze. Je hebt ze nodig voor de koppeling en ze zijn later niet meer in te zien in verband met veiligheidsredenen. Met de QR-code hoef je niets te doen.

Stap 5

Open in GoedGepickt het Instellingen scherm en klik op Webshops.

Stap 6

Klik op Koppel webshop.

Stap 7

Selecteer bij Platform WooCommerce. En vul bij Webshop URL de URL van de webshop in inclusief https:// zonder / aan het einde. Bij Klantsleutel en Klantgeheim vul je de eerder ontvangen gegevens in van stap 4. De overige waardes mag je naar wens invullen.

Stap 8

Druk op Koppel webshop … klaar! Je producten worden automatisch geïmporteerd en hierna ook jouw bestellingen.

Pick-ze!