Lightspeed koppelen aan GoedGepickt

Dit is een handleiding voor het opzetten van een koppeling tussen Lightspeed eCom & GoedGepickt. De koppeling zorgt ervoor dat je producten & bestellingen automatisch worden geïmporteerd, zonder dat je er handmatig iets voor hoeft te doen. We zorgen daarbij ook dat je voorraad altijd up to date blijft. Dit wordt automatisch bijgewerkt naar alle verkoopplatformen. Voor de zekerheid synchroniseren we ’s nachts nogmaals de voorraad, zodat we zeker weten dat alles overeenkomt.

Standaard wordt vanuit Lightspeed direct al je order-data geïmporteerd middels webhooks. Extra snel dus!

Features

Bestellingen & producten uit Lightspeed kunnen automatisch worden geïmporteerd naar GoedGepickt waarbij direct de voorraad wordt bijgewerkt en er een pick opdracht wordt gegeneerd.

Producten importeren
Alle producten met een SKU worden geïmporteerd in GoedGepickt of gematcht aan een bestaand product. Bij een nieuw product wordt direct de voorraad ingeladen.

Bestellingen importeren
De bestellingen van Lightspeed worden automatisch geïmporteerd op het moment dat er een nieuwe bestelling binnen komt. Alle afgeronde bestellingen, worden als afgerond in GoedGepickt geplaatst en alle openstaande / te verwerken bestellingen worden als te verwerken ingeladen. De klantgegevens (factuur- en verzendgegevens) worden hierbij ook opgeslagen.

Bestelling afronden
Bestelling in GoedGepickt verwerkt? Dan verwerken wij deze ook direct voor je in Lightspeed… automatisch! Hierdoor blijft je Lightspeed omgeving netjes bijgewerkt.

Voorraad bijwerken & synchroniseren
Is er via een ander kanaal een product verkocht? Dan wordt de productvoorraad ook direct bijgewerkt in Lightspeed. Tevens doen we ’s nachts ook voor de zekerheid nog een keer controleren of de voorraad van je webshop nog in orde is.

Aan de slag!

Via onderstaande stappen kan je Lightspeed koppelen aan GoedGepickt. Hiervoor is geen technische (programmeer)kennis vereist. Je installeert vanuit je Lightspeed account de GoedGepickt-app in jouw webshop. De overige instellingen worden in de eenvoudige installatie wizard van GoedGepickt doorlopen.

Als je wilt koppelen met Lightspeed, dien je een Lightspeed webshop te hebben & is het noodzakelijk om elk product een SKU-code te geven. Hieronder leggen we het koppelproces stap-voor-stap uit.

Stap 1

Log in op de back-end van je Lightspeed eCommerce shop en klik door naar de App store. Zoek hier naar ‘GoedGepickt’ en klik op de knop App installeren.

Stap 2

Vul hier de gebruikersnaam & het wachtwoord in van jouw Lightspeed back-end en klik op de knop Volgende.

Stap 3

Op deze pagina zie je een lijst met rechten welke de GoedGepickt app nodig heeft bij Lightspeed om producten & bestellingen te importeren. Ook vragen we toegang tot je instellingen, zodat we de Webhook-instellingen goed kunnen zetten. Dit houdt in dat direct, on-the-fly, de bestellingen in GoedGepickt worden geplaatst.

Klik op de knop: Goedkeuren. Je wordt nu doorgestuurd naar GoedGepickt.

Stap 4

• Heb je al een GoedGepickt-account? Log dan direct in op je GoedGepickt account.
  • Heb je nog geen account? Maak dan direct een account aan.

Na het inloggen en/of aanmaken van een nieuw account, wordt je direct doorgestuurd naar de configuratie pagina. Hierop zijn alle benodigde gegevens al ingevuld.

Stap 5

Klik rechts onderin je scherm op Volgende. Vul de gewenste gegevens in, klik op Volgende. Producten worden automatisch geïmporteerd en hierna worden ook automatisch je bestellingen ingeladen.

Stap 6.

Klaar! Pick-ze!