DPD koppelen aan GoedGepickt

Dit is een handleiding voor het opzetten van een koppeling tussen verzenddienst DPD & GoedGepickt. Doormiddel van deze koppeling maak je bij elke bestelling eenvoudig een zending aan bij DPD.

Na het aanmaken van de DPD zending, wordt (indien gewenst) direct het verzendlabel afgedrukt & wordt de track&trace naar je verkoopplatform gestuurd.

DPD verzorgt de track&trace e-mails met daarbij ook Predict Home als uitgebreide volg-mogelijkheid!

Aan de slag!

Via onderstaande stappen kan je DPD koppelen aan GoedGepickt. Hiervoor is geen technische (programmeer)kennis vereist. De beginstap is het opvragen van de Shipper WS gegevens bij de CustomerIT afdeling van DPD – customerit@dpd.nl. Je ontvangt dan een Klantnummer, gebruikersnaam & een wachtwoord.

GoedGepickt maakt gebruik van de Shipper koppeling van DPD. Dit is de opvolger van DIS. Mocht je enkel de DIS-gegevens in je bezit hebben, dan dien je nieuwe Shipper WS gegevens op te vragen bij DPD CustomerIT.

Stap 1

Log in op GoedGepickt en navigeer naar Instellingen -> Verzendproviders -> Klik Toevoegen.

Stap 2

Selecteer in de vervoerders lijst DPD. Direct wordt het onderstaande formulier getoond waarin je de ontvangen gegevens van DPD CustomerIT kunt invullen.

Gebruikersnaam, wachtwoord en klantnummer zijn in te vullen met de gegevens zoals je deze van CustomerIT van DPD hebt ontvangen. De overige gegevens vul je in zoals deze bekend zijn bij DPD. Let op; vul je postcode in, zonder spaties.

Vul naast Landcode aub de tweeletterige landcode in zoals deze bekend is bij jouw DPD-account. Bijv. NL .

Stap 3

Vul bij Naam de gewenste naam voor de verzendprovider in en (indien je meerdere webshops in GoedGepickt actief hebt) selecteer de webshop waar je de verzendprovider aan wenst te koppelen.

Stap 4

Klik op Pakketdienst koppelen onderaan de pagina. Wil je de DPD verzendprovider aan meerdere shops koppelen? Herhaal dan de bovenstaande stappen.

Stap 5

Klaar! Je kan direct gebruik maken van de DPD-koppeling. Kom je er niet aan uit? Neem gerust contact met ons op.