Automatisch afdrukken

Binnen GoedGepickt kan je diverse taken automatiseren, zoals het automatisch afdrukken van pakbonnen en verzendlabels op de juiste printer. Hierdoor hoef je geen PDF te downloaden, printer te selecteren en daarna op afdrukken te klikken. Dit doen we middels PrintNode. PrintNode is een klein programmaatje op de computer waar de printers op zijn aangesloten, waardoor we vanuit een web omgeving op de juiste printer kunnen printen.

Hieronder vind je een aantal stappen die je kunt volgen. Het is voor alle stappen nodig om als eerst PrintNode te koppelen aan GoedGepickt.

Automatisch verzendlabels printen

Standaard is de uitvoermode Verzendlabels downloaden. Je kan per webshop aangeven dat je de standaard instelling op Verzendlabels printen instelt.¬†Navigeer binnen GoedGepickt naar Instellingen -> Webshops -> Klik op de betreffende webshop. Hier zie je een ‘Standaard uitvoermethode voor verzendlabels’-instelling die je kunt wijzigen naar Print.

Na het opslaan van deze instelling, wordt direct bij het aanmaken van de zending de print-optie geselecteerd. Na het aanmaken van de zending, wordt direct het verzendlabel afgedrukt op de printer.

Automatisch pakbonnen printen

Wil je automatisch je pakbonnen afdrukken op het moment dat er een bestelling binnenkomt in GoedGepickt? Dan stel je dit in via Instellingen -> Webshops -> Kies de betreffende webshop. Je vindt op deze pagina een optie ‘Nieuwe pakbonnen automatisch afdrukken’.

Het is belangrijk dat de computer aanstaat waarop de pakbonnen geprint moeten gaan worden. Staat je computer uit, bijvoorbeeld buiten werktijden / weekend, dan worden de afdruktaken automatisch afgedrukt op het moment dat de computer & printer weer aan staan.