Oktober update – DPD, bol.com afbeeldingen, webhooks en meer!

Afgelopen weken hebben we weer diverse updates gedaan op het GoedGepickt platform. Veel van deze wijzigingen zijn gekomen vanuit de gebruikers van GoedGepickt. Dank daarvoor!

Webhooks

Yes! Vanaf nu kan je gebruik maken van webhooks in GoedGepickt. Middels webhooks sturen we een request met data naar een door jou ingestelde end-point/URL. Hierdoor kan je bijvoorbeeld bij het aanmaken van een zending binnen GoedGepickt, direct naar jouw eigen omgeving deze zending-data (track & trace informatie bijvoorbeeld) doorsturen zonder dat je deze zelf op hoeft te halen. Ook bij het wijzigen van de bestelling-status kan je een update sturen naar een externe URL en bij elke voorraadmutatie een URL aanroepen waarmee je de voorraad in externe systemen realtime kunt bijwerken.

Je vindt deze webhook instellingen onder GoedGepickt -> Instellingen -> Webhooks

GoedGepickt API

Hierover volgt een uitgebreide blog-post!

DPD verzendprovider koppeling gereed

De koppeling met vervoerder DPD hebben we volledig afgerond! Vanuit GoedGepickt maak je automatisch een zending aan bij DPD & download of print je het verzendlabel automatisch. Je stelt deze in via Instellingen -> Verzendproviders.

Filter je producten op webshop

Je kan vanaf de Producten overzicht-pagina nu ook filteren op webshop. Hierdoor kan je precies zien welke producten er allemaal zijn gekoppeld aan een bepaalde webshop. Hiermee wordt tevens op de achtergrond bepaald welke productvoorraad er moet worden gesynchroniseerd richting de webshop.

Per product (op product detailpagina) is nu tevens ook te zien aan welke webshops dit product is gekoppeld.

Handmatige bestelling aanmaken

Wil je een handmatige bestelling aanmaken in GoedGepickt? Dan kan je dat vanaf nu doen via de Bestelling overzicht-pagina -> Nieuwe bestelling aanmaken. Vul alle adresgegevens in en voeg producten toe aan de bestelling. Hierna kan je je bestelling (laten) afronden zoals je dat gewend bent.

Paginering verbeterd

We hebben een aanpassing gedaan in de paginering van diverse overzicht-tabellen. Zoals bijvoorbeeld op de product- & bestellingen pagina’s. Waar je voorheen alleen op vorige / volgende kon klikken en niet snel kon doorspringen naar bijvoorbeeld pagina 50 van de 100, kan je nu zelf een paginanummer invullen!

Producten zoeken op voorraadlocatie detailpagina

Heb je, om wat voor reden dan ook, meerdere producten op 1 voorraadlocatie liggen? Dan kan het wel eens handig zijn om snel te kunnen zoeken naar producten. Dat kan nu ook op de voorraadlocatie pagina.

 

Bol.com productafbeeldingen

Verkoop je producten op bol.com die niet op andere verkoopplatformen staan? Dan had je misschien wel gemerkt dat de afbeeldingen van deze producten niet werden getoond in GoedGepickt. Helaas kregen we deze niet binnen met de koppeling van bol.com. Hier hebben we vanaf nu verandering in gebracht! Middels een extra API sleutel (bol.com Open API), kunnen we toch productafbeeldingen importeren!

Uitleg hierover kan je vinden onderaan deze GoedGepickt – bol.com pagina.

Diverse kleine UI verbeteringen, productlabel lay-out verbeterd, performance verbeteringen, etc.